Sunday, July 6, 2014

My Sweet 16th

Assalammualaikum!
Hehe Entry kali ni is about my birthday!!
Yeay!!! Tp da makin tua.. Nk buat mcm mane kn?
Semua org akan jadi tua.. sape yg tak tua tu… ???
It’s weird… haha LOL

Anyway, da lama kn aq x update blog???
Yg kian tlh & makin bersawang-sawang dan habuk-habuk.. hehe
Kalau nk diikut kn last aq update yg betul-betul is…
It was before my PMR last year, right???
And it is about a year..
Wow! I can’t believe it..

Okay! Tahun ni 1st time birthday aq time puasa..
Aq x kisah pon sebenarnya..
Puasa yg ke-6..

1st, malam sebelum pukul 12 la kata kn..
Sebelum solat terawih and selepas solat maghrib..
Tp sebelum tu, hari tu (03 July 2014) hujan dr tengah hari sampai petang…
Da lama tak hujan kat sini.. sekali hujan memang sejuk la..
Balik asrama dpt tido tido mmg best arr cite dia..
Turun prep pulak lambat.. mentang-mentang hujan terlajak sikit la tido tu..
Tp, aq turun jugak prep.. karang tak pasal-pasal nama kene ambek..
Kalau nama da kene ambek jawab nye ada denda yg menanti..
Huhu tak nak aq.. tak sanggup..
Okay, back to the story.

Malam tu lepas solat maghrib dan baca yasin kt surau..
Balik bilik prep dulu sementara nk tunggu masuk waktu solat isyak.
Binatang apa entah, aq pon da lupa nama binatang tu..
Binatang yg suka duduk kt lampu waktu malam-malam..
Malam tu banyak la jugak binatang tu dalam bilik prep,
Then, tutup la lampu sekejap untuk kurang kn.. hehe
Dorang (kawan-kawan aq) nyanyi la lagu Happy Birthday ramai-ramai..
Macam-macam versi la dorang nyanyi.. (English, melayu, indon, korea and apa lagi entah la..)
Tp, sebelum tu waktu first dorang nyanyi tu aq tak terfikir pun untuk aq..
Then, aq fikir la sape la dorang nk target.. aq fikir sape punya birthday paling dekat..
Aq tak terfikir aq.. hehe sebenar nya aq da lupa pasal birthday aq bila..
Seriously aq lupa sampai la dorang target kt aq..
Aq terfikir jugak, da tua nye aq tp tak terasa tua sgt..
Rasa mcm baru form 2, form 3 je baru..

Naik dorm budak-budak dorm aq cakap:
Budak dorm: “Esok hari apa ek?”
Aq: “Entah? Tak tau la hari apa? Hari apa ek??” buat muka blur
Budak dorm: “Esok birthday sape ek? 4 hari bulan 7?”
Aq: “Tak tau la.”
Budak dorm: “Rasa nya tak wujud tarikh tu?”
(Dalam hati aq panas je dgn budak tu. Tp aq diam je malas nk jawab)

Malam tu kat atas katil aq ada card.. tak tau dari sape.
Malam tu x baca pon card tu.. sibuk nk kemas barang sbb esok tu balik.
Malam tu sibuk kemas barang-barang nk bawak balik umah dan nak siap kn kerja sekolah..
Duduk atas katil siap kn kerja sekolah Biologi dan Add Math
Tp bila time buat kerja Add Math aq tertido.. hehe
Aq tertido sebab x dpt jawapan.. hehe
Aq tertido sampai la Syamim kejut aq bagun..
(Syamim: kawan aq dan satu dorm dgn aq)
Bagun-bagun tengok aq tertido atas buku-buku..
Aq kemas la semua buku masuk bag..
Aq selalu sebelum tido mesti tengok jam dulu,
Waktu tu da pukul 12.45 nk dekat pukul 1 jugak la..
Aq da nak tido da.. da pejam mata da pon..
Malam tu sejuk.. sedap sikit tido kn?
Sampai tertido buat kerja sekolah.. LOL
Syamim naik katil panggil aq..
Pastu dia cakap “Happy Birthday”
Aq balas blek “Tak genap lagi la umur 16 tahun”
Dia “eh, bukan da lebih pukul 12 ke?”
Aq “aq lahir pukul 2.22 A.M. hehe“
Dia “ish ko ni.. Happy Birthday tau”
Aq “terima kasih”
Dia “sama-sama, okay tido dulu Assalammualaikum”
Aq “Waalaikummussalam”
(Syamim dia akan selalu ckp assalammualaikum dulu sebelum tido walaupun dia kadang-kadang tido dgn org lain kt dalam dorm tu.. dia akan ckp assalammualaikum kt aq dulu sebelum dia tido)

Ramai jugak la org yg wish pada hari Jumaat tu..
Pagi tu lepas sahur bukak locker nk simpan blek cardigan
Aq tengok ada card.. dari budak dorm aq.
Tp, yg paling penting aq tak sabar nak balik..
Da 3 minggu tak balik.. dan tak sabar nak bukak puasa dengan family..
Yeay! Seronok gila dapat bukak puasa dgn family..
Tp takde kakak (kakak 1st).. tp xpe..
Yg aq tau abg aq blek sbb mama da ckp yg abg blek minggu ni..

Waktu naik kereta adq aq salam mama dulu..
Hehe terasa teruk jugak la waktu tu tak salam mama dulu..
Waktu tu aq sibuk tukar kasut pakai selipar..
Mama: “Eija tak salam mama pon”
Aq: “Jap. Okay.”
(baru salam mama lepas tukar kasut)
Mama: “Happy Birthday yg ke-16”
(mama cium pipi dgn dahi aq)
Waktu aq rasa happy gila..
Mama: “macam mana? Rasa da tua ke?”
Aq: “rasa? Entah la tak rasa macam 16 tahun pun. Rasa macam muda lagi..”
Mama: “hari ni nk mkn apa? Nasi minyak ke nasi putih?”
Aq: “apa-apa je. Tak kisah pon”
(dalam hati asal kn dapat berbuka puasa, dah la)
Mama tanya BB nk makan apa? Yg mana satu? Nasi minyak ke nasi putih?
BB jawab nasi minyak. Aq tak kisah pon asal kan dapat makan untuk berbuka pon sudah cukup.
Pastu mama terus pergi beli bahan-bahan untuk berbuka..

Dalam hati: (Tp kakak tak balik.. kakak balik berapa belas ari bulan entah la bulan 7..
Tp takpe la.. nk buat mcm mana.. xde rezeki..)

Bila sampai rumah pagar kunci.. maama hon kereta.
Mama ckp Hazirah (my 2nd sister) da blek awal pukul 9 lebih pagi tu sebab ada hari interaksi..
Dia dapat nombor 1 dalam kelas.. Wow!
Tiba-tiba pintu terbukak.. yg keluar  bukan Hazirah tp Kakak!
Terkejut aq.. masa bila dia balik pon entah.. aq tak tau..

Akhirnya dapat jugak berbuka puasa satu family yg lengkap semua org ada..
Lepas isyak tengok TV.. bosan tak tau nk buat apa da..
Aq tengok jela TV cite The Breakfast Club sambil tu sembang dengan kakak..
Tp macam mana entah tiba-tiba ada org nyanyi lagu Happy Birthday
Org tu ialah kakak dan abang aq..
Haha terkejut aq.. kakak nyanyi sambil bawak kek yg da ada lilin yg sparkle mcm bunga api..
Aq pon terkejut jugak la masa bila dia hilang pon aq tak tau..
Abang nyanyi smbil rakam video..
Memang surprise habis la hari tu..
Masa bila dorang beli kek pon aq tak tau..
Aq ada je waktu sebelum berbuka tolong mama bancuh air..
Tp aq tak nampak pon.. dekat mana dorang sorok pon aq x tau..
Bila da habis nyanyi abang ckp Make a wish! Make a Wish!
Waktu tu semua org ada..
Aq tiup lilin pastu Hazirah bagi hadiah..
She gave me pencil case and bookmark..
I like it!

Aq da lama tak sambut birthday..
Last aq sambut masa aq tahun 5..
It was long time ago..

 
'Happy 16th Birthday Eija'


Dengan BB



Me :)


Thank you Aida! 









Thank you Hazirah:)



Card yg warna peach tu kat atas katil aq, card yg kecik kt bawah tu kat dlm locker aq dan yg satu lagi tu dibagi waktu sebelum aq balik rumah..
Semua card tu dari budak dorm aq (budak form 1)

Okay, Bye semua!

p/s: Thank you to my friends, my family and adq dorm aq.. Love you guys a lot!

Saturday, July 5, 2014

Coming Soon

Assalammualaikum semua!!!
Hello! Hye! Oitt!
Coming soon about my birthday..
When is my birthday???
It was yesterday..
Just wait and see.. hehe

p/s: Picture of me and my lil sister..

Saturday, April 19, 2014

Lorde - Team



 















Wait 'til you’re announced
We’ve not yet lost all our graces
The hounds will stay in chains
Look upon your greatness
That you’ll send the call out
(Send the call out [15x])

Call all the ladies out
They’re in their finery
A hundred jewels on throats
A hundred jewels between teeth
Now bring my boys in
Their skin in craters like the moon
The moon we love like a brother, while he glows through the room

Dancin' around the lies we tell
Dancin' around big eyes as well
Even the comatose they don’t dance and tell

[Chorus]
We live in cities you'll never see on screen
Not very pretty, but we sure know how to run things
Living in ruins of a palace within my dreams
And you know, we're on each other's team

I'm kind of over getting told to throw my hands up in the air, so there
So all the cups got broke shards beneath our feet but it wasn’t my fault
And everyone’s competing for a love they won't receive
'Cause what this palace wants is release

[Chorus]
We live in cities you'll never see on screen
Not very pretty, but we sure know how to run things
Living in ruins of a palace within my dreams
And you know, we're on each other's team

I’m kind of over getting told to throw my hands up in the air
So there
I’m kinda older than I was when I revelled without a care
So there

[Chorus]
We live in cities you'll never see on screen
Not very pretty, but we sure know how to run things
Living in ruins of a palace within my dreams
And you know, we're on each other's team
We're on each other's team
And you know, we're on each other's team
We're on each other's team
And you know, and you know, and you know

Friday, February 28, 2014

Christina Perri - Human




I can hold my breath
I can bite my tongue
I can stay awake for days
If that's what you want
Be your number one

I can fake a smile
I can force a laugh
I can dance and play the part
If that's what you ask
Give you all I am

I can do it
I can do it
I can do it

But I'm only human
And I bleed when I fall down
I'm only human
And I crash and I break down
Your words in my head, knives in my heart
You build me up and then I fall apart
'Cause I'm only human

I can turn it on
Be a good machine
I can hold the weight of worlds
If that's what you need
Be your everything

I can do it
I can do it
I'll get through it

But I'm only human
And I bleed when I fall down
I'm only human
And I crash and I break down
Your words in my head, knives in my heart
You build me up and then I fall apart
'Cause I'm only human

I'm only human
I'm only human
Just a little human

I can take so much
'Til I've had enough

Cause I'm only human
And I bleed when I fall down
I'm only human
And I crash and I break down
Your words in my head, knives in my heart
You build me up and then I fall apart
'Cause I'm only human 

p/s: I love this song...