Sunday, June 9, 2013

Bla Bla Bla...



Assalamualaikum semua…!!!
Hye! Hoi! Hey! Hyep! Oitt!!! Hehe
Da lama aku tak update blog.. hurmm
Busy la katakan.. berperang!!!
Berperang dengan buku..!!! hahaha
Tahun nih aku PMR la.. hurmmm
Pejam celik pejam celik dah bulan 6.. sekejap je masa berlalu.
Tinggal 3 bulan sahaja lagi nk study.. awal bulan 10 dah PMR sebenar.
Bulan 7 trial PMR.. time tuh aku tengah puasa..

Sebenar aku takde idea nak tulis apa.. so aku hentam jela cerita apa yang patut.. OK?
Ok ke tak OK ke aku cerita jugak.. kan?
Aku rase tahun nih first time aku update blog..
Bukan rase.. dah memang pon nih first time aku update blog.

Tahun nih jugak aku rase aku banyak berubah.. hehe
Kalau nak dibandingkan dengan tahun lepas.. teruk sikit.
1. Aku selalu tido, kuat tido..
kalau dalam kelas kalau aku takde keje nak buat aku tido..
tapi, waktu cikgu tengah mengajar pon aku tido.. tanpa aku sedar
maksud aku: aku mengantuk tapi aku cuba tahan.. entah macam mane aku sedar
rupa nya aku tertidur.. tapi, tak pernah kantoi la.. walaupun duduk depan cikgu.
Tapi kalau cikgu takde bagi keje nak buat.. depan2 cikgu jugak aku tido.. hehe
Untuk tahun nih aku jarang tido.. kalau aku tido selalu jugak kantoi..
Terutama time subject Geo.. PN. ESAH. Selalu kantoi dengan cikgu nih..
2. Makan? Kuat makan?..
Yang nih memang habit aku yang semula jadi memang tak boleh nak hilang..
Dari dulu sampai sekarang same aje…
3. Turun Surau? (di asrama)
Tahun lepas waktu subuh aku tak pernah turun surau. Solat dalam dorm je..
Kalau turun pon ada la dalam 2 atau 3 kali jela.. hehe
Waktu maghrib bila dah nak hujung tahun aku tak turun surau.. hehe
Tapi tahun nih, waktu subuh sentiasa turun.. Cuma ada la dalam beberapa kali jela tak turun..
4.  Homework..
Tahun lepas aku malas nak buat keje sekolah.. selalu last minute baru aku nak buat
Teruk kan?
Tapi, tahun nih aku rajin buat keje sekolah..
Kalau aku tak tau nak buat aku tinggalkan dulu.. tu pon kalau kawan aku tak tau buat
Bila hari yang ada subject tu baru kami cuba cari jawapan sampai dapat..
Kalau tak dapat jugak jawapan esok tu kitaorang tanya kat budak luar..
5. Novel..
Dah lama tak beli novel.. dari tahun lepas dalam bulan 11 atau 12..
Sebab tak boleh beli adalah ‘MAMA’!!!
Mama tak bagi beli novel..
Mama kata “nak PMR tak payah beli novel..
Nanti dah habis PMR baru boleh beli novel..
Beli la banyak2 sampai penuh bilik kau..”
Aku selalu beli novel guna duit aku tak pernah pon guna duit mama..
Tapi, aku pernah guna abah beli novel..

OK la nih la saje aku nak cerita untuk entry kali nih..!!!
Kalau nanti aku rajin nak update lagi.. aku update la..
Aku dah mengantuk nak tido.. bye! Gudnite! Sweetdream!