Friday, December 2, 2011

Sekian Lama Tak Update:)

Assalamualaikum:)
Hehehe… dah lama tak update blog…
Rindu kat blog.. dah lama tak blogging…
Sudah berbulan-bulan tinggalkan blog.. hehe:)
Sekarang dah cuti boleh la aku update buat entry baru.
Arituh exam..!!!
Still lagi nak on-9..:)
Ala, relax ar, kan..?
Yela banyak la aku dah la final exam not pre-final exam..
Perangai pown macam kanak-kanak ribena lagi.. hehe:)
Dah lah tengah exam, tapi aku main lagi waktu prep.. hehe:)
Prep petang aku selalu tidur, entah la aku nih..
Tapi, bila exam nak dekat aku tak tidur sangat kadang-kadang jer aku tidur.. hehe
Prep malam aku tak tidur.. bagus tak aku..
Prep malam yang paling best:)
Sebab time tuh la kiteorang main….:)
Kitaorang buat manara berkembar menggunakan buku, kamus, tin biskut, botol air dan macam-macam lagi la yang kita orang guna kan, main rembat jer kat rak orang buat semua tuh… hehe:)
Sempat lagi aku baca novel ‘Kasih Yang Suci’ time tuh.. hehe
Boleh tahan la novel tu..
Tapi novel aA+bB lagi best..
Dah banyak kali dah aku bace novel tuh..
Kalau beratus kali bace pun aku takkan bosan nak bace lagi..
Kalau tak pun kiteorang lepak kat tangga men tali skipping..

Tahun depan dah nak masuk form 2..
Cuti nih pun ada jugak kerja sekolah..
Sejarah, sejarah aku dah buat sikit dah..
Baru buat latihan sejarah aku dah mengantok gile..
Kalau kat sekolah waktu sejarah paling mengantok..
Kalau aku tak nak tido waktu sejarah aku buat keje..
Keje aku conteng buku.. hehe
Science buat nota form 2 bab 7 kowt..
Aku tak buat langsung..,
nampak gaya nye kene la aku pinjam buku kawan aku sebelum bukak sekolah.
Dah la banyak.. disaster!!!

I miss my friends!!!
Ain, Alia, Caah, Izzati, G-ha, Shakila, Anis, Nabila, Teah, D’ah and more..
Lepas minggu exam, cikgu tak mengajar pun..
Keje aku kat sekolah tido dalam kelas
dari start sekolah sampai abeh waktu sekolah..
Kalau ada cikgu pun aku tido, bab cikgu tak mengajar pun..
Kalau aku malas nak tido, aku merayau..

Kalau ain, dye suke mintak pau..
Kalau malam tuh Dewan Makan(DM) bagi pau..
Ain mesti suruh aku ambek pastuh bagi dye..
Bab aq tak suke sangat makan pau..
Kalau lapar aku tibai je..
Makanan yang aku tak suke pun aku makan
Bab dah lapar sangat.. hehehe
Arituh aku pergi DM aku tengok makan pau..
Kebetulan Ain dekat tingkap DM ngah ambil air
Aku nak cakap kat dye aku tak nak makan
Aku bukak la tingkap,
Dye tak perasan aku kat situ..
Terus dye buang air masak dalam botol tuh kat luar tingkap
Aku menjerit..
Habis basah baju kurung aku..
Nasib baik malam dah habis prep and tak nampak sangat basah..
Tapi takpe la minggu last ngan dye..

Alia paling lawak.. hahahha
Time tuh prep malam, aku, Caah ngan Alia lepak kat tangga
Aku ngan Caah cerita citer seram..
Aku ngan Caah ingatkan dye tuh berani la..
Bab dye tunjuk berani sangat..
Kiteorang citer la pasal loceng kat atas tangga tuh
bab kiteorang duduk kat tangga tuh..
alia duduk kat atas, atas sikit dari kiteorang
kat tangga tuh ada lampu,
tapi kiteorang malas nak pasang lampu..
kiteorang baru citer sikit
dye dah turun-turun dekat ngan kiteorang..
owh, penakut rupe nye ko, aku ingat kan ko berani la sangat..
aku ngan Caah lagi lah suke bila tengok dye dah takut gile..
aku ngan Caah saje la nak kacau dye..
aku ngan Caah cakap “alia, siapa kat belakang ko tuh”
dye terus melompat kat bawah, dah la tinggi..
aku ngan Caah punya la gelak kat dye..
dye terus duduk kat bawah..
dye suruh aku bukak lampu, bab aku dekat jer ngan suis lampu..
aku kate la aku tak nak bukak, last-last aku bukak jugak bab kesian..
kiteorang citer lak pasal orang cina mati,
aku cakap la “rumah aku dekat je ngan kubur cina Alia”
time tuh G-ha datang, aku ingatkan dye nak jumpe Alia
aku pegang tangan Alia pastuh aku tunjuk kat belakang Alia
aku cakap “Alia, tuh…”
aku belom habis cakap, dah dye menjerit..
aku ngan Caah gelak la…
Alia: Jahat la ko nih Fyza..
Aku: tu, G-ha nak jumpe ko..
G-ha: mane ade, aku datang sini aku nak men tali skipping ngan Anis
Aku: owh, yeke.. aku ingatkan ko nak jumpe Alia tadi.
Sumpah lawak time tuh..
Padan muke dye.. hehe
Berani la sangat..

Hrmm, borink gak la cuti sekolah nih..
Abang aku SPM, Mama bz, Abah keje..
Memang tak pergi mane-mane la..
Duduk kat Perak jela..
Lumut-Ipoh..
Aku duduk rumah makan, tido..
Kalau mama suruh basuh baju, sidai baju, lipat baju, basuh pinggan, masak, kemas rumah..
Aku buat la..
Kalau nak online, kene tunggu Abah balik..
Kalau nak suruh mama bukak tenet, mama takkan bagi nyew..
Nanti Mama cakap “abah tak bagi bukak tenet, kene tunggu abah balik”
Kalau nak ikut abah nye peraturan.. memang.. urghh..
Tapi aku langgar jer..
Abah bagi online sampai pukul 11 malam jer,
Kalau tak kene la, laptop kene rampas..
Tapi aku online je sampai pukul 6 pagi..
Kalau dengar ada orang bukak pintu bilik..
Aku tutup laptop macam tuh je, tak shut down pun..
Aku pura-pura tido..
Nanti sambung blek on9.. hehehe
Sebenarnye dah banyak kali dah kene rampas laptop..
Aku dah biasa dah..
Aku tak kesah pun.. bab nanti abah akan bagi blek dalam masa seminggu..
TV tak boleh lebih dari pukul 12 malam
Nanti abah ambek kad astro..
Tapi aku tengok je sampai pukul 2.30 pagi.. hehe
Eh.. cop..cop.. a’ah abang dah abeh SPM..
Patut la dye balik rumah arituh melompat and macam orang gile
Seronok btul dye menjerit: yeah, abang dah abeh sekolah!!!!!







okay, tu jela yang nak diceritakan..
sebenarnya banyak lagi tapi karang merapu pulak:)
Bye-bye!!!

4 comments:

arjuna said...

bingung mw ngmong apa,,, kamu keren, deh

NAFIZAH ISHAK said...

hahaha..

arjuna said...

http://arjuna-tentangcinta.blogspot.com/2011/09/rasamu.html

NAFIZAH ISHAK said...

ok