Saturday, July 16, 2011

4 July 2011 (The Important Day To Me)

Assalamualaikum semua…
Apa khabar sihat ker???
I hope you all good:)
Sorry for a long time, I didn’t do a new entry…
and for a long time too, I’ve been so busy…
Bertimbun-timbun kerja sekolah aku,
sebab nya aku dengan sengaja nya menangguhkan kerja sekolah aku…
itulah akibat nya aku tangguhkan semua kerja sekolah aku…
padan muka akuJ
itulah akibatnya…, jangan jadi macam aku, Okay…
ehehehehe…

4 Julai hari tuh bufday aku…
Hari Isnin…. kat hostel…
Malam Ahad tuh…
Kalau nak ikutkan hampir satu dorm lah yang nyanyikan lagu Eppy Bufday…
    Aku berterima-kasih sangat-sangat kat dorang yang nyanyikan  lagu tuh…
Terutama kapada kak Niah,
Dia lah orang yang first-first sekali yang nyanyikan dulu,
baru lah yang lain ikut…
Esok tuh ada jugak yang ingat,
Dorang wish kat aku…
Aku tak kisah pun kalau dorang wish jer kat aku,
Aku tak mintax apa-apa pown dari dorang…
Serius aku cakap, aku tak mintax apa-apa pown…
Koang nak tau tak siapa orang yang first sekali wish kat aku,
Nak tau tak…!!!!!!!!
Orang itu adalah Chumel (Anis)
(betul ker aku eja “chumel” tuh)
Lantak lah taram sajalah…;)
Dia wish pown sebab bufday aku sama dengan bufday mak dia…

(menuju ke kelas aku kat tingkat atas sekali)
Aku hampir nak masuk kelas,
Aku jumpa Ibnun… dia wish kat aku…
Bila kat depan pintu kelas,
Ada Adibah dengan Haziqah…
Dorang pon wish kat aku jugak…
Hrmmm, syamimi wish kat aku kat tapak perhimpunan kut,
Tak silap lah…
Waktu tuh waktu pertama, cikgu tak masuk lagi…
Korang tau apa yang terjadi…!!!!
Adibah tulis kat whiteboard:
Happy Birthday Nafizah…
Besar punya dengan marker hijau…
Dah lah aku nih rabun,
tulis dengan marker hijau,
silau lah…
aku ingatkan dia tulis apa..
sebab Adibah panggil aku…
rupanya tulis tuh…

waktu bufday aku…
aku puasa ganti…

petang tuh aku pergi latihan…
waktu tuh dah nak balik asrama…
kak Nawal panggil aku…
dia cakap :
“nanti masuk bilik prep tengok lah ada apa kat atas meja fizah”
Aku pun rasa suspen,
“Ada apa, “
Banyak kali aku tanya kat diri aku, soalan yang sama…
Aku pown tengok lah ada apa?
Rupa nya ada kertas happy birthday…
Ada empat helai kertas…
Dari sepupu aku kak Wani, dari kak Nawal, kak Sara dengan kak Fara…
Terima kasih sangat kat dorang…

Dan hari tuh jugak lah…
Kucing aku si Niki beranak…
Ada tiga ekor..
Bulu dorang semua nya sama…..
Nak bezakan dorang senang saja…
Tengok lah ekor dorang…
(tak boleh blah lah apa yang aku cakap tadi,
Gaya macam orang apa entah)
Ada yang ekor straight,
Ada yang ekor kontot,
Ada yang ekor belit kat hujung…
Senang saja….!!!!!!!!

Si Niki nih kan…
Semenjak ada anak,
Dia jadi garang dengan ganas…
Dia suka buli kucing si Noisy…
Kucing yang baru, tak lah baru sangat…
Dah lama jugak lah…

Malam nih muslimah sejati…
Aku tak dapat nak ikut bersama dengan kawan-kawan baik aku,
Terutama si Ain lah…
Aku balik sebab ada hal…
Good luck dorm C…!!!!
Buat yang terbaik, okay!!!!

Minggu lepas aku balik,
Family aku pergi jalan-jalan…
Kita orang pergi Bukit Bendera...



Okay lah, sampai di situ saja lah entry kali nih…
Bye-bye!!!

No comments: