Friday, December 2, 2011

Sekian Lama Tak Update:)

Assalamualaikum:)
Hehehe… dah lama tak update blog…
Rindu kat blog.. dah lama tak blogging…
Sudah berbulan-bulan tinggalkan blog.. hehe:)
Sekarang dah cuti boleh la aku update buat entry baru.
Arituh exam..!!!
Still lagi nak on-9..:)
Ala, relax ar, kan..?
Yela banyak la aku dah la final exam not pre-final exam..
Perangai pown macam kanak-kanak ribena lagi.. hehe:)
Dah lah tengah exam, tapi aku main lagi waktu prep.. hehe:)
Prep petang aku selalu tidur, entah la aku nih..
Tapi, bila exam nak dekat aku tak tidur sangat kadang-kadang jer aku tidur.. hehe
Prep malam aku tak tidur.. bagus tak aku..
Prep malam yang paling best:)
Sebab time tuh la kiteorang main….:)
Kitaorang buat manara berkembar menggunakan buku, kamus, tin biskut, botol air dan macam-macam lagi la yang kita orang guna kan, main rembat jer kat rak orang buat semua tuh… hehe:)
Sempat lagi aku baca novel ‘Kasih Yang Suci’ time tuh.. hehe
Boleh tahan la novel tu..
Tapi novel aA+bB lagi best..
Dah banyak kali dah aku bace novel tuh..
Kalau beratus kali bace pun aku takkan bosan nak bace lagi..
Kalau tak pun kiteorang lepak kat tangga men tali skipping..

Tahun depan dah nak masuk form 2..
Cuti nih pun ada jugak kerja sekolah..
Sejarah, sejarah aku dah buat sikit dah..
Baru buat latihan sejarah aku dah mengantok gile..
Kalau kat sekolah waktu sejarah paling mengantok..
Kalau aku tak nak tido waktu sejarah aku buat keje..
Keje aku conteng buku.. hehe
Science buat nota form 2 bab 7 kowt..
Aku tak buat langsung..,
nampak gaya nye kene la aku pinjam buku kawan aku sebelum bukak sekolah.
Dah la banyak.. disaster!!!

I miss my friends!!!
Ain, Alia, Caah, Izzati, G-ha, Shakila, Anis, Nabila, Teah, D’ah and more..
Lepas minggu exam, cikgu tak mengajar pun..
Keje aku kat sekolah tido dalam kelas
dari start sekolah sampai abeh waktu sekolah..
Kalau ada cikgu pun aku tido, bab cikgu tak mengajar pun..
Kalau aku malas nak tido, aku merayau..

Kalau ain, dye suke mintak pau..
Kalau malam tuh Dewan Makan(DM) bagi pau..
Ain mesti suruh aku ambek pastuh bagi dye..
Bab aq tak suke sangat makan pau..
Kalau lapar aku tibai je..
Makanan yang aku tak suke pun aku makan
Bab dah lapar sangat.. hehehe
Arituh aku pergi DM aku tengok makan pau..
Kebetulan Ain dekat tingkap DM ngah ambil air
Aku nak cakap kat dye aku tak nak makan
Aku bukak la tingkap,
Dye tak perasan aku kat situ..
Terus dye buang air masak dalam botol tuh kat luar tingkap
Aku menjerit..
Habis basah baju kurung aku..
Nasib baik malam dah habis prep and tak nampak sangat basah..
Tapi takpe la minggu last ngan dye..

Alia paling lawak.. hahahha
Time tuh prep malam, aku, Caah ngan Alia lepak kat tangga
Aku ngan Caah cerita citer seram..
Aku ngan Caah ingatkan dye tuh berani la..
Bab dye tunjuk berani sangat..
Kiteorang citer la pasal loceng kat atas tangga tuh
bab kiteorang duduk kat tangga tuh..
alia duduk kat atas, atas sikit dari kiteorang
kat tangga tuh ada lampu,
tapi kiteorang malas nak pasang lampu..
kiteorang baru citer sikit
dye dah turun-turun dekat ngan kiteorang..
owh, penakut rupe nye ko, aku ingat kan ko berani la sangat..
aku ngan Caah lagi lah suke bila tengok dye dah takut gile..
aku ngan Caah saje la nak kacau dye..
aku ngan Caah cakap “alia, siapa kat belakang ko tuh”
dye terus melompat kat bawah, dah la tinggi..
aku ngan Caah punya la gelak kat dye..
dye terus duduk kat bawah..
dye suruh aku bukak lampu, bab aku dekat jer ngan suis lampu..
aku kate la aku tak nak bukak, last-last aku bukak jugak bab kesian..
kiteorang citer lak pasal orang cina mati,
aku cakap la “rumah aku dekat je ngan kubur cina Alia”
time tuh G-ha datang, aku ingatkan dye nak jumpe Alia
aku pegang tangan Alia pastuh aku tunjuk kat belakang Alia
aku cakap “Alia, tuh…”
aku belom habis cakap, dah dye menjerit..
aku ngan Caah gelak la…
Alia: Jahat la ko nih Fyza..
Aku: tu, G-ha nak jumpe ko..
G-ha: mane ade, aku datang sini aku nak men tali skipping ngan Anis
Aku: owh, yeke.. aku ingatkan ko nak jumpe Alia tadi.
Sumpah lawak time tuh..
Padan muke dye.. hehe
Berani la sangat..

Hrmm, borink gak la cuti sekolah nih..
Abang aku SPM, Mama bz, Abah keje..
Memang tak pergi mane-mane la..
Duduk kat Perak jela..
Lumut-Ipoh..
Aku duduk rumah makan, tido..
Kalau mama suruh basuh baju, sidai baju, lipat baju, basuh pinggan, masak, kemas rumah..
Aku buat la..
Kalau nak online, kene tunggu Abah balik..
Kalau nak suruh mama bukak tenet, mama takkan bagi nyew..
Nanti Mama cakap “abah tak bagi bukak tenet, kene tunggu abah balik”
Kalau nak ikut abah nye peraturan.. memang.. urghh..
Tapi aku langgar jer..
Abah bagi online sampai pukul 11 malam jer,
Kalau tak kene la, laptop kene rampas..
Tapi aku online je sampai pukul 6 pagi..
Kalau dengar ada orang bukak pintu bilik..
Aku tutup laptop macam tuh je, tak shut down pun..
Aku pura-pura tido..
Nanti sambung blek on9.. hehehe
Sebenarnye dah banyak kali dah kene rampas laptop..
Aku dah biasa dah..
Aku tak kesah pun.. bab nanti abah akan bagi blek dalam masa seminggu..
TV tak boleh lebih dari pukul 12 malam
Nanti abah ambek kad astro..
Tapi aku tengok je sampai pukul 2.30 pagi.. hehe
Eh.. cop..cop.. a’ah abang dah abeh SPM..
Patut la dye balik rumah arituh melompat and macam orang gile
Seronok btul dye menjerit: yeah, abang dah abeh sekolah!!!!!







okay, tu jela yang nak diceritakan..
sebenarnya banyak lagi tapi karang merapu pulak:)
Bye-bye!!!

Friday, November 25, 2011

Coming Soon!!!

I will update my blog soon..

Saturday, July 16, 2011

4 July 2011 (The Important Day To Me)

Assalamualaikum semua…
Apa khabar sihat ker???
I hope you all good:)
Sorry for a long time, I didn’t do a new entry…
and for a long time too, I’ve been so busy…
Bertimbun-timbun kerja sekolah aku,
sebab nya aku dengan sengaja nya menangguhkan kerja sekolah aku…
itulah akibat nya aku tangguhkan semua kerja sekolah aku…
padan muka akuJ
itulah akibatnya…, jangan jadi macam aku, Okay…
ehehehehe…

4 Julai hari tuh bufday aku…
Hari Isnin…. kat hostel…
Malam Ahad tuh…
Kalau nak ikutkan hampir satu dorm lah yang nyanyikan lagu Eppy Bufday…
    Aku berterima-kasih sangat-sangat kat dorang yang nyanyikan  lagu tuh…
Terutama kapada kak Niah,
Dia lah orang yang first-first sekali yang nyanyikan dulu,
baru lah yang lain ikut…
Esok tuh ada jugak yang ingat,
Dorang wish kat aku…
Aku tak kisah pun kalau dorang wish jer kat aku,
Aku tak mintax apa-apa pown dari dorang…
Serius aku cakap, aku tak mintax apa-apa pown…
Koang nak tau tak siapa orang yang first sekali wish kat aku,
Nak tau tak…!!!!!!!!
Orang itu adalah Chumel (Anis)
(betul ker aku eja “chumel” tuh)
Lantak lah taram sajalah…;)
Dia wish pown sebab bufday aku sama dengan bufday mak dia…

(menuju ke kelas aku kat tingkat atas sekali)
Aku hampir nak masuk kelas,
Aku jumpa Ibnun… dia wish kat aku…
Bila kat depan pintu kelas,
Ada Adibah dengan Haziqah…
Dorang pon wish kat aku jugak…
Hrmmm, syamimi wish kat aku kat tapak perhimpunan kut,
Tak silap lah…
Waktu tuh waktu pertama, cikgu tak masuk lagi…
Korang tau apa yang terjadi…!!!!
Adibah tulis kat whiteboard:
Happy Birthday Nafizah…
Besar punya dengan marker hijau…
Dah lah aku nih rabun,
tulis dengan marker hijau,
silau lah…
aku ingatkan dia tulis apa..
sebab Adibah panggil aku…
rupanya tulis tuh…

waktu bufday aku…
aku puasa ganti…

petang tuh aku pergi latihan…
waktu tuh dah nak balik asrama…
kak Nawal panggil aku…
dia cakap :
“nanti masuk bilik prep tengok lah ada apa kat atas meja fizah”
Aku pun rasa suspen,
“Ada apa, “
Banyak kali aku tanya kat diri aku, soalan yang sama…
Aku pown tengok lah ada apa?
Rupa nya ada kertas happy birthday…
Ada empat helai kertas…
Dari sepupu aku kak Wani, dari kak Nawal, kak Sara dengan kak Fara…
Terima kasih sangat kat dorang…

Dan hari tuh jugak lah…
Kucing aku si Niki beranak…
Ada tiga ekor..
Bulu dorang semua nya sama…..
Nak bezakan dorang senang saja…
Tengok lah ekor dorang…
(tak boleh blah lah apa yang aku cakap tadi,
Gaya macam orang apa entah)
Ada yang ekor straight,
Ada yang ekor kontot,
Ada yang ekor belit kat hujung…
Senang saja….!!!!!!!!

Si Niki nih kan…
Semenjak ada anak,
Dia jadi garang dengan ganas…
Dia suka buli kucing si Noisy…
Kucing yang baru, tak lah baru sangat…
Dah lama jugak lah…

Malam nih muslimah sejati…
Aku tak dapat nak ikut bersama dengan kawan-kawan baik aku,
Terutama si Ain lah…
Aku balik sebab ada hal…
Good luck dorm C…!!!!
Buat yang terbaik, okay!!!!

Minggu lepas aku balik,
Family aku pergi jalan-jalan…
Kita orang pergi Bukit Bendera...



Okay lah, sampai di situ saja lah entry kali nih…
Bye-bye!!!

Wednesday, June 8, 2011

A Relationship Between Friends

A Star has 5 ends .
A Square has 4 ends .
A Triangle has 3 ends .
A Line has 2 ends .
...But the Circle of our friendship has no end =]............... Sent this to all your best friend including me if I am one!!
......If u get 5 back , u are a good friend .
If u get 10 , u are popular .
If u get 15 back , damn I'm jealous ;p

Friday, June 3, 2011

Cerita Sebelum & Semasa Cuti Sekolah


Assalamualaikum semuaJ
Aku dah dapat markah periksa,
Ada jugak yang belum dapat lagi:
@BM
@SN
Markah periksa semua nya teruk
Disaster, and scary!!!!!! Jugak lah
I won’t tell my mark!!!!!
Sejarah, lenguh tangan aku membuat pembetulanJ
Mana tak nya satu salah lima kali kena buat…
Sebab tak ada seorang pown yang dapat ‘A’…
Huh!!! Mimpi ngeri aku
Aku dah serik dah….

Teringat pulak tadi dalam kereta
on the way nak balik rumah dari sekolah mama…
adik aku cerita lah markah periksa Naqib (sepupu kita orang) teruk….
A’ah mama markah periksa Eija teruk jugak…
Mama aku cakap “nih, mesti tak study kan”
Aku cakap “mana ada Eija study larh”
Masa tuh aku bagi macam-macam alas an
Hihihihi, sorry mama
Mintak ampun…heheheJ

Nih, balik cuti saja dah banyak kerja sekolah yang nak kena selesaikan
Leceh betul!!!
Folio sejarah pasal salasilah keluarga
Kakak aku cakap tajuk nih lah yang paling senang….
Tapi banyak yang nak kena buat
Buat itulah, buat inilah
Huh!!!!! Serabut kepala aku dibuatnya…
Satu hapak pown aku tak sentuh dan tak buat lagi nih…
Ramai kawan aku, aku tanya
Dorang kata:
awal lagi, rajin gila kau buat awal-awal…
bila fikir-fikir balik,
“awal lagi ker?
Just tinggal seminggu saja lagi,
Sempat ker nak siap dalam seminggu tuh?
Mau kena kejar dengan parang dek cikgu
Kalau kerja tak siap.”
Cepat nya masa berlalu….

Cuti seminggu yang hampir berlalu
Aku tak buat pown kerja sekolah,
Aku relaks, leka lagi baca novel Hlovate…
Novel dia memang best, perh!!!
Nak sangat-sangat novel dia yang terbaru tuh..
“Contengan Jalanan”

Kat asrama ada jugak larh aku pinjam novel kawan aku
Novel Vila Amira Syakila
Pengarang dia aku tak ingat siapa
Boleh lah, boleh tahan
Best dia dengan seram dia..
Tapi, aku lagi minat dan lebih suka Hlovate
Hihihihi…

Hazirah selalu bising,
Dia kata aku dah gemuk….
“Makan jer banyak”
“ish, Eija nih makan jer banyak, awak nih gemuk”
“Buat apa makan banyak-banyak”
Aku cakaplah:
“Ye larh Eija gemuk, Hazirah kurus”
“biarlah Eija makan banyak-banyak,
Awak tuh makan sikit jer”
Dan banyak lah aku cakap kat dia…

Masa pergi McD:
Mama: Hazirah, burger tuh kongsi dengan Eija,
kalau hazirah nak semua, bayar kat mama.
Hazirah: Buat apa bagi Eija, Eija dah makan banyak
 Eija gemuk….
Aku: Huh!!!!!
Dalam hati sabar jer lah dengan dia…







 pic from my tumblr, reblog 


Okay lah, setakat itu saja lah kut….
Bui-bui… miss u
C u next time…